Kampor

 

Smješten je na sjeverozapadu dijelu otoka Raba, proteže se od uvale Eufemija, Suhe Punte, poznate nudističke plaže Kandarola, poluotoka Frkanj do prostrane uvale Kampor te poluotoka Kalifront sa prirodno zaštićenim šumskim rezervatom „Dundo“ .

Jedino je mjesto na otoku koje je najviše zadržalo izgled starog ribarskog mjesta.

Mnoge uvale i uvalice koje uz pješčanu plažu "Mel" i blizinu šume "Kalifront" pružaju pravi raj za goste željne mira u opuštajućoj atmosferi koju jamči netaknuta priroda, zbog toga je Kampor idealno mjesto godišnjeg odmora za obitelji sa dijecom i gostiju koji dolaze sa brodicama.

Prirodno zaštićen šumski rezervat „Dundo“ na poluotoku Kalifront je oaza za šetače i bicikliste.

Kampor je, sa svojim brojnim šetnicama i biciklističkim stazama, idealno mjesto za ljubitelje šetnje ili biciklizma. Bicikl možete ovdje i unajmiti.

Što se tiče sporstko rekreativnih sadržaja tu je škola ronjenja za ljubitelje podvodnog svijeta, tenis tereni, boćalište, igralište za košarku i nogomet.

Posebnost mjesta je Franjevački samostan sv.Eufemije,koja je ujedno i zaštitnica mjesta i župe, sa etnografskim muzejem te galerijom zbrike radova fra Ambroza Testena koji čine stalni postav izložbe. Samostan se može pohvaliti i sa jednom od najstarijih knjižnica na ovom dijelu Jadrana.

Iako je turizam danas glavna djelatnost stanovnika Kampora, nekada su se bavili poljoprivredom i ribarstvom, a te djelatnosti nisu zapostavili niti danas. Zbog toga ne treba čuditi što ćete u Kamporu naći nekoliko vrhunskih restorana, koji će Vam dostojno predstaviti autohtonu rapsku kuhinju, bilo da se radi o ribljim specijalitetima, specijalitetima od plodova mora, jastoga i sl. ili pak mesu, janjetini ili svinjetini na žaru, te poznatim rapskim slasticama, kao što je npr. rapska torta. Sve to upotpunjeno bogatstvom mirisa otočnog začinskog bilja, kvalitetnim maslinovim uljem i čašicom vrhunskog domaćeg vina u ugodnom ambijentu i potpuni gastronomski doživljaj je zajamčen.

U večernjim satima zabavu možete potražiti u jednom od kafića ili restorana, a onima zahtjevnijima po tom pitanju preporučit ćemo večernji izlazak u obližnji grad Rab.

Za blagdane "Magdalenino" – Uskrsni ponedjeljak i 16.rujna na blagdan Sv. Eufemije, te Ribarske večeri koje se održavaju u julu i augustu, gosti mogu uživati u kulturno zabavnim programima koji se u mjestu organiziraju.

Zato posjetite Kampor i uvjerite se u ljepote mjesta.

 

PLAŽE

 

Otok je omiljeno kupališno odredište, sezona kupanja traje od svibnja do listopada, prepuno bogastvom pješčanih, šljunčanih i kamenih plaža, prilagođene svakoj starosnoj dobi: obiteljima sa djecom, vrsnim plivačima i roniocima, invalidima te publici srednje i starije dobi.

Najpoznatija plaža u Kamporu je pješčana plaža "Mel" u Kamporskoj dragi, s tuševima, ležaljkama i ugostiteljskim objektima. U mjestu ima i malih šljunčanih ,betoniranih, kamenitih, pješčanih i plaže za pse, a u neposrednoj okolici postoje lijepe plaže do kojih se može doći ugodnom šetnjom.

Postoji mnogo "neotkrivenih" mjesta s lijepim plažama, na kojima nema gužve, a gdje možete stići sa Taxi botom ili Rent a boat.

U špici turističke sezone neće biti lako naći plažu na kojoj nije gužva. Ne lako, ali ne i nemoguće. Zasigurno ćete ih naći na poluotoku Kalifront ili otočiću Maman.

Kampor je dovoljno blizu gradu Rabu, mjestu s brojnim znamenitostima, zabavnim i kulturnim događanjima, kamo se možete jednostavno odšetati lijepom šetnicom uz more. Isto je tako blizu poluotoku Kalifront, s brojnim uvalama i brojnim skrivenim stjenovitim i šljunčanim plažama, do kojih možete doći ugodnom šetnjom kroz šumu i gdje nećete morati tražiti svoj maleni komadić prostora.

U Kamporu se nalazi poznata nudistička plaža Kandarola, kamenita i šljunčana plaža s bogatom ponudom dodatnih sadržaja skladno uklopljenih u okoliš.

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.
Prihvaćam kolačiće